Kippit

Het was alweer een tijdje geleden dat we jullie een behendigheidsspel konden voorstellen. Liefhebbers van dit soort spellen zullen zeker aan hun trekken komen met deze Kippit.

Alles zal draaien om evenwicht. De spelers plaatsen houten blokjes op een wipplank om deze te laten omslaan. Elke speler start met 22 houten blokjes en zal proberen om als eerste al zijn blokjes kwijt te spelen. Deze blokjes zijn er in 4 verschillende maten en kleuren.


Tijdens je beurt, plaats je blokjes op de hoogste plaats van de wip, en dat op 1 bepaald vak. Je zal blokjes moeten blijven plaatsen totdat de wipplank omslaat, of tot de stapel die je aan het bouwen bent valt. Indien de wipplank omslaat, en er vallen blokjes, mag je die blokjes aan je tegenstander geven. Maar als je stapel blokjes die je aan het stapelen bent omvallen, moet jij ze oprapen.

Alle blokken die op de wipplank blijven staan na het omkantelen, blijven daar ook liggen voor de volgende beurt. Een vaste hand en een beetje kennis van fysica en zwaartekracht zullen je zeker helpen bij dit vlot tussendoortje.

Een spel dat volledig uit hout bestaat kunnen we alleen maar toejuichen.

Dit spel werd geschonken door Franjos Spieleverlag en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts