¿Pasáran? The Spanish Civil War

Het was even zoeken op het toetsenbord om dit eerste karakter van de titel te typen, maar het is dan toch gelukt. Pasaran, the spanish civil war is een spel dat zich afspeelt tijdens - je raad het nooit - de Spaanse burgeroorlog.


Het speelbord.

Het is een op zich bestaand spel dat gebruik maakt van de 'blitzkrieg general' spelsysteem van de jaren 1936-1939. De inhoud van deze doos bestaat uit 280 counters, 1 mapsheet, 1 snelle start kaart, 1 boekje met de regels, 1 boekje met de handleiding over de speciale kaarten, 2 scenariokaarten, 1 gevechtskaart, 2 dobbelstenen en 55 kaarten.

Er zijn speciale regels voor terreinen, het weer, voorraad, fascistische vrijwilligers, de internationale brigade, de Sovjet donaties en voor het commando systeem.

Zoals je al kan vermoeden is dit geen spelletje voor de occasionele speler, maar voor de veelspeler die zich graag wil verdiepen in spellen die zich toespitsen op één bepaald thema. Wil je een namiddagje of een avond geschiedenis (her)schrijven, dan is dit je spel. Zelfs als je alleen bent, kan je de uitdaging aangaan.Dit spel werd geschonken door UGG en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-2
Speelduur : 3 uur
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts