Dungeon Lords : Festival Season

Deze uitbreiding op het superleuke Dungeon Lords, is best een grote uitbreiding. Een handleiding van 12 dubbelzijdige bladzijdes voor 'maar een uitbreiding' is niet niets.


Het spel loopt nog steeds over 2 jaren, maar nu zijn er geen 4, maar 5 seizoenen. Daar zullen de seizoensarbeiders mee lachen. Na de winter komt er nu het festival seizoen. Je krijgt met andere woorden meer tijd om nog meer vallen en monsters te kopen, en om je kerker te bouwen. Maar dat heeft ook een nadeel, want de avonturiers zullen ook meer tijd hebben om hun groepje te verstevigen met een extra persoon.

Nieuwe avonturiers die het moraal van de rest opkrikken.

Verder vinden we in de uitbreiding nieuwe kamers, nieuwe monsters, nieuwe vallen, enz ... Ook een nieuw type van avonturier vind zijn weg : een muziekspeler die het moraal van de rest van de groep naar boven zal krikken, waardoor het moeilijker zal worden om deze te verslaan.
En dan zijn daar nog de nieuwe paladins. Deze keer doen er zelfs 2 tegelijkertijd mee. De slechte spelers zijn gewaarschuwd !

Nieuwe monsters.

Naast de 8 vaste acties die je elke ronde kan kiezen, is er een extra spelelement waardoor er 1 actie zal worden afgedekt met een 'speciale actie'. Dat maakt het spel wat meer gevarieerder. O ja, en wist je dat de Dungeon Lords sinds deze uitbreiding ook gek zijn op een eigen persoonlijk huisdier ...

Dit spel werd geschonken door Czech Games Edition en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2-3 uur

Reacties

Populaire posts