Arche opti mix + Arche Extra Mix 2 + Ark Extra Mix

Noah begint van miserie zijn baard uit te trekken, want veel tijd heeft hij niet meer over om zijn ark in te laden. De wolken beginnen namelijk samen te pakken en donker te worden. Ondertussen verzamelen de dieren zich voor de ark en ze wachten geduldig tot hen de juiste stallen worden getoond. Een paar mensen willen die taak op zich nemen, maar ze lijken eerder op gokkers.


De spelers moeten dus de dieren aan boord helpen van de ark. Je kan niet zo maar dieren de stallen in jagen. Als er vleeseters en planteneters samen in hok komen, zal het voor één van die twee niet zo leuk worden. Hetzelfde is van toepassing op je planteneters en de plantaardige voorraden die je moet inladen. Ook de dieren die een warm of koud klimaat gewoon zijn, moet je niet laten samen hokken. En dan moet je ook nog eens rekening houden met het gewicht van de dieren. Laad je er teveel langs één kant van de boot, kan deze omslaan.


Naast het basisspel, mogen we jullie ook de 2 uitbreidingen voorstellen : in ark extra mix 1 en 2 heb je extra nieuwe dieren, die je kan gebruiken in het kaartspel.

Dit spel werd geschonken door Doris & Frank en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts