Among the stars

Artipia games kennen de meesten wel van leuke spellen zoals Drum Roll en Briefcase. Deze Among the stars is hun derde spel.

Na een verwoestende oorlog werd vrede afgekondigd over alle belangrijke rassen in heel het heelal, en er is een alliantie opgericht. Een van de eerste beslissingen die deze nieuwe alliantie neemt, is het bouwen van ruimte stations langsheen het heelal. Dit voornamelijk om het ruilen van goederen tussen de verschillende rassen te promoten, om de diplomatieke relaties te versterken, en om de net verkregen vrede te bewaren.


Jij, als speler, neemt de rol aan van één van deze rassen en je tracht het beste ruimtestation te bouwen. Via een drafting mechanisme selecteren de spelers locatiekaarten en plaatsen deze op hun ruimtestation. Afhankelijk van waar deze geplaatst worden, score je punten. Het bouwen van zulk station zal 4 jaar duren, en het ras dat het meeste punten heeft is de winnaar van dit spel.Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Among the stars is te koop bij Spelmagazijn met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts