Panic lab

Eencellige beestjes zijn ontsnapt en verspreiden zich in alle richtingen! Jij zal ze snel moeten vangen.

De spelers / wetenschappers zullen hun handen vol hebben met uit te vissen welke cel als eerste te vangen. Om het spel klaar te zetten dien je de 25 kaarten te schudden en deze in een cirkel op tafel te plaatsen.


In het begin van een ronde zal een speler 4 speciale dobbelstenen werpen die de kleur, vorm en patroon zal aanduiden van de gezochte cel, net als de kleur van het labo waar deze ontsnapt is en in welke richting deze bewoog. Spelers spelen allen tegelijk. Ze moeten het labo vinden, dan in de juiste richting bewegen om de cel te lokaliseren.

Opgelet, kom je ergens een lek tegen nadat je het labo verlaten hebt, moet je naar het volgende lek in de cirkel bewegen voordat je verder mag zoeken. En dan zou het nog eens kunnen dat deze cel door 1 van de 3 mutatie apparaten kan bewegen, waardoor de zoekcriteria zullen veranderen.


De speler die als eerste zijn hand op de juiste kaart kan leggen krijgt een punt. De speler die als eerste 5 punten weet te verzamelen is de winnaar van het spel.

Dit spel werd geschonken door Gigamic en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Panic Lab is te koop bij spelmagazijn met 10% korting voor leden.

Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts