Crude the oil game

Zijn we zelf niet stinkend rijk zoals de oliebaronnen in het Midden-Oosten, dan zit er maar één ding op : we doen alsof we oliemagnaten zijn in dit spel.


In Crude: the oil game zullen de spelers de rol van een CEO van een oliebedrijf mogen aannemen, met als doel het bedrijf te laten expanderen in een multinational. Jij zult fabriekjes neerpoten om olie op te boren, pompen installeren om de olie naar boven te pompen, raffinaderijen zetten om deze ruwe olie om te vormen tot benzine en andere olieproducten, en tot slot tankstations bouwen om deze verwerkte olieproducten te verkopen aan de klanten. Simpel toch ?


Het leuke aan dit spel is dat al deze gebouwen waarvan sprake ook als plastieken modelletjes in de doos zitten. Naast het kopen van deze gebouwen kan de speler ook op de beurs speculeren. Olie en verwerkte olie wordt gekocht en verkocht aan de meest gunstige tarieven om zo winst te maken. En ook het verhandelen van olie gebeurt met plastieken olievaatjes. Hey, is plastiek niet gemaakt van een olie product ?


De speler die er als eerste in slaagt om 750 miljoen dollar te verdienen, is de winnaar.
Sommigen kennen dit spel misschien nog als Mc Multi, dat al 25 jaar oud is. Maar Stronghold games heeft dit spel een nieuw laagje 'olie' gegeven, zodat de spelervaring terug hedendaags aanvoelt.

Crude the oil game is het spel van de maand augustus bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door Stronghold Games.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts