Courtier

De rijken en de machtigen komen in het hof van Tempest samen, en hun gesprekken vormen de toekomst. Als jij je hier kan handhaven, dan kan je ster snel rijzen!

De spelers proberen de verschillende personen aan het hof te beïnvloeden om hun geheime opdrachten en de open opdrachten te vervullen.  Dit doen ze door kaarten uit te spelen. Met invloedskaarten kun je invloed verkrijgen over de personen aan het hof, maar machtskaarten geven je allerlei speciale acties om de al bestaande invloed op de personen aan te passen. Je moet dus telkens goed bedenken welke kaart voor jou op dit moment het beste uitkomt.

Als je de meeste invloed hebt in een bepaald gedeelte van het hof, dan krijg je de beschikking over de speciale actie die bij dit gedeelte hoort. Dit is erg belangrijk, want dit maakt het voor jou makkelijker om je tegenstanders dwars te zitten of maakt het juist moeilijker voor jouw tegenstanders om jou dwars te zitten.


De speler die de meeste punten verdiend heeft met zijn opdrachtkaarten voordat de prinses gearresteerd wordt, wordt de winnaar van dit spannende spel.

Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Courtier is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden.

Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 45 minuten
Leeftijd:  vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts