Dino Race

Ares games kennen de meeste mensen wel van 'geavanceerde' spellen zoals Wings of war, War of the Ring en Aztlan. Deze keer hebben ze een hele andere weg ingeslagen, en komen ze met dit prachtig ogend familiespel : Dino Race.


Jij zult moeten lopen met je dinosaurus ! Er is namelijk een vulkaan aan het uitbarsten en de lava komt eraan in jou richting. Het speelbord bestaat uit hexagonale tegels die de weg vormen waarover je zult racen tegen de andere dino's. Elke speler zal 2 dino's krijgen in zijn kleur, waarvan er 1 op de starttegel (de vulkaan) staat, en één op de volgende tegel.


De startspeler krijgt het dinosaurus ei : een zegen en een vloek ! Je zult nu speelkaarten moeten spelen van op hand met de overeenkomstige terreintegel om jou dinosaurussen verder te laten bewegen. Daarna dobbel je met een dobbelsteen. Dobbel je een terreintype, mag iedereen een kaart van de stapel trekken voor elke dinosaurus die op dat terreintype staat. Dobbel je een vulkaan, moet de actieve speler een vuur symbool nemen. Daarna draai de vulkaan tegel om, of de volgende tegel moest dit al gedaan zijn. Zo zal je zien dat de lava je op de hielen zit. Run dino, run !


Als je een lava symbool krijgt, en je bent de eigenaar van het dinosaurus ei, moet je de handkaarten afleggen. Er bevinden zich kaarten in het spel waardoor je het ei kan doorgeven, of waarmee je dino's kunt omduwen op jou tegel. Je krijgt punten als je de lijn met het ei overkomt, en aan de finish. De speler met de meeste punten is de winnaar.
Over het spelmateriaal niets dan lof : de figuurtjes van de dinosaurussen die erbij zitten zijn zo schattig, dat je ze mee naar huis wilt nemen als huisdiertjes.

Dit spel werd geschonken door Ares games en is vanaf november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts