Kuhlorado

In dit 2-persoonsspel Kuhlorado zullen 2 cowboys het tegen mekaar mogen opnemen in een pittig dobbel duel. Jij zult koeien moeten vangen, je tracht de toegang tot de drinkputten te controleren en je probeert de grenzen van het grasland in je bezit te krijgen.


Het spel zal gespeeld worden op een rooster van 8 op 8 vakjes. Deze vakjes zijn gemarkeerd met getallen, koeien en waterputten. De grenzen van het grasland hebben een donkere groene kleur.
Tijdens een beurt zal de speler met 2 dobbelstenen gooien, en deze mag dan een kruisje of een cirkel plaatsen op één of twee vakjes als volgt :
* Indien de speler 2 koeien geworpen had, mag deze 2 koeien markeren.
* Indien de speler 2 getallen geworpen had, mag deze één vakje markeren dat één van deze nummers bevat.
* Indien de speler een koe en een getal geworpen had, mag de speler of één koe of één getal aanduiden, of hij/zij mag beiden vakjes aanduiden. Maar dit mag enkel en alleen als die 2 vakjes door exact één ander vakje gescheiden worden op het rooster.

De spelers mogen om beurten dobbelen tot dat alle vakjes met de koeien gemarkeerd werden, of tot dat er nog maar 5 getallen niet gemarkeerd zijn. Daarna volgt er een puntentelling, waarbij je 3 punten krijgt voor elke grens die meer markeringen van jou heeft dan van je tegenstander. Je krijgt 2 of 4 punten voor elke waterput en 2 tot 20 punten voor elke kudde van koeien, afhankelijk van hun grootte.

Dit spel werd geschonken door NSV en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten



Reacties

Populaire posts