Witches

In 2013 kwam dit spel in Amerika al uit onder de naam HeartSwitch. Nu brengt het Duitse Amigo spiele hier een herwerkte versie van uit onder de naam Witches.


Het doel van Witches is om de minste strafpunten te scoren tegen het einde van het spel. De stapel kaarten die we in het doosje vinden bestaan uit 60 stuks : 52 standaard kaarten en daarbij nog 4 magiërs en 4 heksen. Van die heksen zijn er 2 goede en 2 slechte. Een heks krijgt de waarde tussen een 10 en een boer.


De regels zijn vrij eenvoudig. De actieve speler speelt een enkele kaart, en daarna moet elke andere speler volgen in dezelfde soort indien mogelijk. Maar je kan altijd een magiër spelen. Dat is een kaart zonder waarde en die zal nooit een slag kunnen halen, tenzij iedereen de magiër speelt. De speler die de hoogste kaart heeft gespeeld van eenzelfde soort, krijgt de kaarten en mag de volgende kaart spelen. Nadat iedereen zijn kaarten heeft gespeeld, krijgen de spelers strafpunten voor de kaarten die ze verzameld hebben. Elke harten die je hebt is 1 strafpunt, de schoppendame is 13 strafpunten waard. De heks in schoppen is 5 strafpunten waard, terwijl de heks in klaveren strafpunten kan teniet doen.


De harten heks zal de strafpunten van harten verdubbelen tot een maximum van 15 punten. De heks in koeken zal 5 strafpunten van je totaal aftrekken. Lukt het je om alle harten te verzamelen, en ook nog eens de schoppen heks of dame te hebben, heb je helemaal geen strafpunten terwijl de rest 20, 25 of 30 strafpunten krijgt. Maar durf je dat risico wel nemen ?

Het spel zal verder gaan totdat een speler 70 strafpunten heeft. Wie op dat moment de minste strafpunten heeft is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Amigo spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts