AquaSphere

Er zijn zo soms van die spellen die er erg speciaal uitzien. Denk maar aan Alchemists, of aan Tzolkin enzoverder. Bij een eerste aanblik van AquaSphere had ik datzelfde gevoel : wa is mich da allemaal zou Reggi afvragen.


Zoals de titel al vaag doet vermoeden speelt dit spel zich diep in de oceaan af. Daar bevindt zich de AquaSphere, een onderzoekscentrum waar jou team van specialisten, bestaande uit een ingenieur, een wetenschapper, her-programmeerbare robotten en enkele onderzeeƫrs op jou staan te wachten om zo veel mogelijk data te verzamelen en te verwerken.Op het spelbord, waar je zeker niet kunt naast kijken, vinden we 2 delen : een onderzoeksstation dat uit 6 sectors bestaat. Dit is de plaats waar je wetenschapper testen en experimenten zal uitvoeren. Het andere deel bestaat uit het hoofdkwartier waar je ingenieur toekijkt op de juiste voorbereiding van de robotten. Het spel bestaat uit 4 rondjes, en elke ronde mag je verschillende acties beurtelings uitvoeren. Zo heb je de mogelijkheid om jou ingenieur te gebruiken in het hoofdkwartier om een robot te programmeren : elke ronde kan je kiezen uit 3 van de 7 beschikbare acties. Je kan er ook voor kiezen om jou wetenschapper een robot naar een sectie te brengen om die daar een actie te laten uitvoeren.


De mogelijke acties gaan van jou labo verbeteren, onderzeeƫrs erop uit sturen, het verzamelen van kristallen, octopussen onderzoeken, de mogelijkheden van je team uitbreiden of kennispunten vergaren. Deze laatste zijn nodig als je het spel wil winnen. De uitdaging hier bestaat uit de beperkte grootte van je labo, wat eigenlijk jou persoonlijk voorraad bevat. Je kan je labo groter maken, wat het werken wat gemakkelijker maakt, maar dit zal kostbare tijd verbruiken.


Aquasphere is een uitdagend en strategisch spel waarbij je verschillende tactieken kunt toepassen om tot de overwinning te komen. Naast het handig gebruiken van korte termijn voordelen, zal je ook goed op voorhand moeten kunnen plannen.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
AquaSphere is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 100 minuten

Reacties

Populaire posts