CV Plotki

CV Plotki, ook wel gekend onder de naam Gossip, is een uitbreiding voor het spel CV. Indien jullie de review van CV gemist hebben, die kan je hier terug lezen.


Tijdens een spel CV zal je proberen om je Curriculum Vitae op te bouwen. Met deze uitbreiding Gossip heb je nieuwe kaarten, fiches en spelregels ter uwe beschikking om dit spel nieuw leven in te blazen. Er zijn 2 extra soorten kaarten nu : bestemmingskaarten en roddelkaarten.

Het oorspronkelijk spel zelf zal identiek blijven. De roddelkaarten worden bij de andere kaarten geschud, en de bestemmingskaarten zullen nu een aparte trekstapel vormen. De eerste 2 van deze bestemmingskaarten worden al open gelegd in het begin van de ronde. Betaal je bepaalde fiches, kan je één van deze 2 kaarten kopen. Deze kaarten kunnen je onder andere helpen indien het niet goed lukt bij het dobbelen. Zulke bestemmingskaart heeft ook nog een bepaalde eigenschap die je kan gebruiken, echter brengen ze geen punten op tegen het einde van het spel.


De roddelkaarten kan je nu gebruiken om aan een andere speler zijn CV toe te voegen, waardoor deze persoon benadeeld zal zijn gedurende de volledige volgende ronde. Wie wil er nu een nieuwe collega aanwerven als er geroddeld wordt dat deze bijvoorbeeld altijd te laat op het werk is ? Je kan die zelf natuurlijk ook cadeau krijgen van een medespeler, en als die kaart echt een serieus nadeel is, mag je zelf er een andere, minder erge roddelkaart overheen spelen, zodat het effect van die eerste wegvalt.
Deze uitbreiding werd geschonken door Granna en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uurReacties

Populaire posts