Glibber gebibber

Glibber gebibber, oftewel Ghost Blaster in het Engels, is wederom één van die Haba spellen die niet in een typische gele doos zit. En dit spel kan je ook alleen spelen, iets wat we nog niet vaak bij kinderspellen tegen gekomen zijn.



De klok in de oude toren slaagt middernacht. De 3 spokenjagers in de stijl van The Gostbusters herladen vliegensvlug hun eigen gemaakt pistool met groene lichtgevende ammunitie en trekken het kasteel midden. De jacht op de spoken kan beginnen !


De spelers zullen samen werken in Glibber gebibber om de spoken te kunnen vangen en te raken met de juiste hoeveelheid 'goo', een groen slijm dat uit hun pistolen komt. De spelers zullen beurtelings met een dobbelsteen werpen en de spoken omdraaien aan de hand van de spokenjagers kaarten. Zodra als de spelers 3 dezelfde spookkaarten open hebben liggen, is dit spook gevangen en kan deze niet meer ontsnappen. Maar opgepast, als de spelers per ongeluk een kaart met een sleutelgat omdraaien, is de spokenjager in zijn eigen val gelopen en gevangen. Deze jager moet in de kerker wachten totdat zijn mede spookjagers hem komen bevrijden, maar dat neemt kostbare tijd in beslag. Het doel van de spelers is om alle geesten te vangen voordat het spoken uur voorbij is. Een leuk en snel memorie spelletje voor de kleinste spelers.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts