Die fiesen 7

Die fiesen 7 is een spel dat niet te spelen is als je enkele glaasje op hebt. Totaal niet, neem het van mij aan. Je dient je verstand en aandacht 100% bij het spel te houden, anders ben je hopeloos verloren.


Dit snel en eenvoudig aan te leren kaartspel gaat als volgt : De spelers spelen voor hen open een kaart waarop 1 of 2 gangsters staan. Terwijl ze dit doen (ze draaien hun kaart van hun gedekte stapel open) moeten ze een getal luidop zeggen. Dat getal komt overeen met het aantal gangsters op de tafel die open liggen. Totdat het getal 7 bereikt word, daarna moeten de spelers naar beneden tellen. Dus na de 7 komt er een 6.


Staan er 2 gangsters op een kaart, moet die speler beiden getallen zeggen en zal de volgende speler overgeslagen worden. Indien de gangster een wapen vast heeft, mag je helemaal niets zeggen. Heeft de gespeelde gangster op de kaart een GSM vast, mag je ook geen getal zeggen maar moet je even hoesten. De volgende speler moet dan wel rekening houden dat er een extra gangster op de tafel ligt, waarvan het getal niet gezegd is geweest. (omdat het niet mocht)


Vergist een speler zich door een foutief getal te vernoemen, of door een getal te zeggen terwijl deze eigenlijk niets mocht zeggen, dan moet die speler alle gespeelde kaarten van de tafel bij op zijn hand nemen. En je kan al raden dat het doel is om als eerste al je handkaarten kwijt te spelen.

Dit spel werd geschonken door 3 hasen in der abendsonne en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts