Die geheimnisvolle drachenhohle

Die geheimnisvolle drachenhohle oftewel 'De Geheimzinnige Drakengrot' is een spel waar de kleinere spelers gek zullen van zijn. Ook het materiaal en zeker het kleine draakje dat er bij zit is zeer mooi vorm gegeven.Alle spelers gaan op zoek naar waardevolle edelstenen samen met de draak in de geheimzinnige drakengrot. Het draakje dat jullie mee de grot innemen, zal namelijk vuur spuwen zodra jullie op een plaats komen waar er iets van steen te vinden is. En die plaatsen moeten jullie goed onthouden. Komt de draak op een plaats waar geen stenen liggen, zal er ook geen vuur gespuwd worden.


Tijdens je speelbeurt dobbel je met dobbelstenen, waardoor je 2,3,4 of een draakje kunt dobbelen. Bij een getal verzet je de draak evenveel stappen verder. Dit doe je door de draak te verschuiven en tijdens de beweging van de draak mag je geen 2 keer op hetzelfde punt komen en moet je het pad blijven volgen. Dobbel je echter een draakje mag je hem opnemen en eender waar op het spelbord zetten.


Komt de draak op een plaats waar hij vuur spuwt, en die speler heeft een steen van de kleur steen waar de draak op staat, dan mag die speler een tegel open voor zich leggen en een nieuwe tegel trekken. De speler die als eerste 6 tegels kan omdraaien is de winnaar.
Het spelbord is dubbelzijdig : 1 gemakkelijke kant en 1 moeilijkere kant wat dit spel geschikt maakt voor erg kleine spelers (5 jaar) tot grotere kinderen (7-8 jaar).

Dit spel werd geschonken door 3 magier spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts