Robot X

En we blijven bij de kaartspellen vandaag. Deze Robot X is van de hand van onze Noorderbuur Michel Baudoin, die jullie misschien nog kennen van toen hij bij Het Geel Pionneke op bezoek was om het spel Space Maze aan jullie voor te stellen ?


Robot X is een leuk en grappig kaartspelletje waarbij de spelers hun eigen automatische helpers gaan bouwen. Elke speler start met 7 kaarten op hand. Die kaarten kunnen verschillende onderdelen van een robot bevatten, geldbiljetten ter waarde van 200 en 300, en speciale acties. In het midden van de tafel plaatsen de spelers 3 stapels van verschillende bonus kaarten.


In een speelbeurt kan een speler 1 van de 4 mogelijke acties uitvoeren. Die speler mag één van zijn kaarten met een robotonderdeel aanbieden om per opbod te verkopen. De speler die het meeste wil bieden voor dat onderdeel legt daarna die kaart voor hem open neer, en voegt deze toe aan de robot dat hij of zij aan het bouwen is. Een volgende actie zou het afleggen van een kaart in je persoonlijk bank zijn, om zo wat geld bij mekaar te krijgen. Een derde mogelijke actie is het aankopen van een bonuskaart van één van de 3 stapels in het midden. Tot slot kunnen ze ook nog een speciale actie kaart uitspelen.


Zodra één van de spelers zijn robot klaar heeft, is het spel ten einde en worden de punten geteld. Die zijn afhankelijk van je gebouwde robot en de bonuskaarten waaraan je voldoet. Het is nu aan jou om de meest waardevolle robot te bouwen en ondertussen de tegenstanders hun plannen te dwarsbomen. Als je ervan houdt om je tegenstanders te pesten - door middel van de actiekaarten - dan is dit zeker spek naar jou bek.


Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten


Reacties

Populaire posts