Carrotia

O jee, de voorraad aan wortelen begint op te geraken en de konijnen moeten allerlei wilde dieren trotseren om genoeg van deze sappige groentes bij mekaar te krijgen om de kolonie van voedsel te voorzien.


De tijd tikt weg, de wegen zijn lang, en de enge vogels cirkelen boven hoog in de lucht, op zoek naar een gemakkelijke prooi. Carrotia is een luchtig coöperatief tegel-leg-spel dat je zelfs op je eentje kan spelen. Alle spelers werken samen tegen een timer om 3 verschillende doolhoven te maken die steeds groter en groter zullen zijn. De leider van de konijnen zal van de inkom tot aan de uitgang doorheen het doolhof moeten spurten, binnen een specifiek aantal bewegingen. Die aantal bewegingen of stappen zijn afhankelijk van de huidige missie kaart.
Onderweg zal dit konijn de zeer waardevolle wortelen verzamelen, terwijl hij de uil, de havik en andere vogels tracht te ontwijken, die laag over de paadjes zweven en voor paniek zorgen. De taak lijkt er erg moeilijk uit te zien, maar de leider zal steun krijgen van ander konijnen, die elk een unieke bepaalde eigenschap hebben om hem te assisteren en om die lastige vogels af te slaan. Maar veel tijd om na te denken is er dus niet, aangezien je tegen de tijd speelt.
 
Dit spel werd geschonken door Mage Company en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts