Zambezi: The Expedition Game

Bij Zambezi : The Expedition Game zullen de spelers tegen mekaar racen in een boot over deze wel gekende rivier. Persoonlijk heb ik er al een booze-cruise gemaakt op deze rivier, een gratis excursie die we kregen bij het boeken van 2 andere excursies op onze vakantie in Zimbabwe.


Tijdens de race zullen de spelers hun boot moeten manoeuvreren langsheen of voorbij gevaarlijke punten of voorwerpen. Meestal komt dat allemaal wel goed, zolang er maar genoeg brandstof en bevoorrading aan boord is. Maar af en toe gebeurt het wel eens dat ze drastische maatregelen moeten treffen, zoals bemanning naar de krokodillen smijten. Een race-spel puur sang is dit niet. De spelers zul hun tijd spenderen aan het vastleggen van wilde dieren en waardevolle voorwerpen te zoeken langsheen de oevers van de rivier. En door al deze activiteiten kan je punten scoren om de uiteindelijke winnaar te bepalen.


Het spel is voornamelijk gericht op familie - of de gelegenheidsspelers. Er is net genoeg diepgang om deze spelers geamuseerd te houden. De expert spelers gaan hier minder 'wild' van zijn. Zambezi werd via crowdfunding tot leven geroepen in 2015.


Dit spel werd geschonken door Burley Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45-90 minuten

Reacties

Populaire posts