Raid & Trade

We hadden jullie al erg vaak bericht over het spel Raid & Trade van Mage Company. Mocht je het niet meer herinneren, neem dan hier maar eens een kijkje. En eindelijk is het dan zover : jullie zullen dit spel vanaf de speldag van augustus kunnen spelen.


Raid & Trade is een spel dat zich na de apocalyps afspeelt, en waarbij onderhandelingen en het managen van grondstoffen centraal staan. Er zijn nog maar enkele waardevolle steden over na de 3e wereld oorlog, die hoop bieden aan de mensen die worstelen om te overleven. De spelers verkennen de ruïnes die uit deze oorlog overbleven en vervullen opdrachten, verbeteren hun vaardigheden en proberen hun sociale status omhoog te krikken met als enig doel : burger te worden van zulke stad.
Om een stad te betreden moet je : een expert worden - dit wil zeggen 20 punten scoren - of de stad dienen - daarvoor moet je 3 geheime opdrachten vervolledigen - of een edelman worden - en die kan je worden door de karakter punten te verzamelen.


In elke beurt kunnen de spelers actiepunten spenderen om verschillende acties uit te voeren zoals bewegen doorheen de stad, gebouwen plunderen, andere spelers aanvallen en zo verder. Elke speler heeft zijn eigen specifieke vaardigheid. Zo zijn is er een mechanieker, elentrieker, handelaar, bodyguard en dokter. Het spelbord is modulair zodat je in elk spel een nieuwe map te ontdekken hebt. Verspreid overheen de map kunnen de spelers verschillende gebouwen vinden die ze kunnen plunderen. Tijdens het spel zullen de spelers verschillende beslissingen moeten nemen, die positief of negatief kunnen uitdraaien. Die keuzes zullen je naar bepaalde voordelen of nadelen leiden tijdens het spel. De voorwerpen die je vindt door gebouwen te plunderen kan je combineren om  voorwerpen te maken die speciale eigenschappen hebben. Elke speler krijgt ook geheime opdrachten. Om die te voldoen zal je grondstoffen moeten spenderen.


Dit spel werd geschonken door Mage Company en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts