Ice Cool

Let even op voor dit volgend cool spel : ICE COOL van Brain Games is een behendigheidsspel met dat tikkeltje meer. Het is het eerste 'tik-je-speelstuk' spel waarbij je speelstuk bochten maakt en kan springen.



Het is bijna etenstijd bij de pinguïns, en de kleinste pinguïns zullen eindelijk die vis krijgen waar ze al de hele tijd achter vragen. Alhoewel, sommige van deze vogels denken dat ze snel genoeg zijn om enkele vissen te vangen voordat het etenstijd is, maar ze zijn 1 belangrijk ding vergeten : de oppasser ! Elke dag zal 1 pinguïn de taak op zich nemen om de oppasser te zijn, en dat is het moment om uit te blinken. Voor elke snoodaard die de oppasser zo kan betrappen krijgt hij zelf een extra vis.



De speldoos bevatten verschillende dozen in dozen. Door deze naast mekaar te puzzelen ontstaat er een labyrint waardoor de pinguïns op jacht zullen gaan, en de oppasser op jacht naar de pinguïns die niet willen luisteren. Tijdens een speelbeurt zullen alle spelers doorheen de gangen lopen en zoveel mogelijk vis proberen te vangen. De oppasser tracht zoveel mogelijk andere spelers te vangen. Zodra de oppasser alle anderen gevangen heeft, of wanneer de spelers doorheen alle deuren met vis zijn gegaan, is de ronde ten einde. Nu mag de volgende speler oppasser zijn.


De pinguïns worden met een vingertik verder 'geduwd'. Dat kan in een rechte lijn, of in een bocht. Ze kunnen zelfs springen over de muren. Chaos en hilariteit verzekerd !

Dit spel werd geschonken door Brain Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts