Fields of green

Fields of Green speelt zich af in de tweede helft van de 20ste eeuw. De spelers worden in dit spel allemaal de eigenaar van een boerderij, en jullie proberen jullie eigendom en zaak uit te breiden.


Door het toevoegen van velden, vee en voorzieningen, bouw je een economische motor dat je mogelijks tot de overwinning kan brengen. Fields of Green is geïnspireerd op het spel Among the Stars, ook van Artipia Games dat we jullie in 2013 al mochten voorstellen. Bekijk de review hier.


Het spel speelt zich over 4 rondes, of 4 jaren, waarbij de spelers kaarten trekken en ze toevoegen aan hun steeds groeiende boerderijen. Op het einde van elk jaar zal er een oogst periode komen. In deze periode moeten de spelers hun velden bewateren, hun vee eten geven, en onderhoudskosten betalen om zo waardevolle grondstoffen te ontvangen die hen toelaten om nog meer uit te breiden in de toekomst.


Op het einde van het spel zetten de spelers hun rijkdom om in overwinningspunten, en de speler die na 4 jaar het meeste punten heeft is de winnaar.

Een 1 uur durend Engelstalig filmpje hoe je het spel speelt is hier te bekijken :


Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf maart het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts