1001

Vergis je niet van spel met deze 1001 als titel, waarvan er reeds meerdere spellen verschenen zijn, zoals die van Ilopeli bijvoorbeeld.


De grootste wens van Aladdin was het hart te veroveren van de prinses. Hij deed een poging door haar een prachtig paleis te bouwen, maar de Vizier, gek van jaloezie, deed er alles aan om de held te stoppen. De 4 geesten van de 4 winden vonden dit zo grappig dat ze besloten om mee te komen doen in dit verhaaltje.


Jij neemt de rol van de geesten op jou, die het vliegend tapijt van Aladdin zal aansturen. Soms kan je hem helpen, soms zal je hem hinderen. De spelers kunnen apart spelen of in teams, maar de individuele scores zullen op het einde tellen.
Die punten kan je als volgt verdienen :
* Als een team : probeer het beste pad voor Aladdin te vinden zodanig dat hij de grondstoffen ontvangt die hij nodig heeft om een paleis voor zijn prinses te bouwen.
* Individueel : je kan punten scoren door met succes de acties van het andere team te voorspellen en door de Vizier te helpen om Aladdin te blokkeren.


Ga jij samenwerken met je team om Aladdin te helpen of ga je eerder je eigen score naar boven laten gaan door hem tegen te werken en de Vizier te helpen? Voorzichtig plannen is aan te raden. In de speldoos vinden we ook een avanceerde handleiding en spelonderdelen voor meer uitdagingen.

Dit is het spel van de maand oktober bij Het Geel Pionneke en werd geschonken door Tiki Editions.


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts