What's up

What's Up is een spel van Strawberry Studio, een zusterbedrijfje van NSKN. Bij dit snel spel zal je kaarten moeten om flippen waarbij je tracht als eerste een setje van vogels bijeen te krijgen.


Om het spel klaar te zetten, schud je de 30 dubbelzijdige kaarten, en leg ze op de tafel in een raster. Elke kaart heeft 1 tot 3 vogels in 1 van de 4 kleuren : rood, groen , geel en paars. Op de achterkant van de kaart staat oftewel eenzelfde aantal vogels in een andere kleur, of dezelfde kleur van vogels maar dan in een verschillend aantal. Dus elke nummer en kleur combinatie zal 5 keer in de stapel van kaarten zitten.


Tijdens een speelbeurt kies je een kaart in het raster en draait deze om. Als je de kaart aan jou collectie kan toevoegen mag je dit nu doen. Als dan niet het geval is leg je die kaart terug op zijn plaats in de raster. Jou doel is om een setje van vogels te verzamelen in een unieke kleur. Maar je zult als eerst de enkele vogel moeten nemen, dan de kaart met de 2 vogels, enz ... De speler die als eerste tussen de 2 en 4 sets kan verzamelen is de winnaar.  Hoe goed in de gaten wat andere spelers doen, want misschien zie je wel jou kaart passeren.


Dit spel werd geschonken door Strawberry Studio en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10-20 minuten

Reacties

Populaire posts