Cowards / Cobardes!

Ramp o Ramp! De koning is dood, en er is discussie over de opvolging want zowel de prins als de prinses betwisten de troon. Om tot een oplossing te komen wordt beslist om een reeks duels uit te vechten en wie eerst drie overwinningen behaalt mag de kroon in ontvangst nemen. Er is echter één probleem: prins en prinses zijn allebei watjes, dus sturen ze hun beste vazallen in hun plaats naar het strijdtoneel.
"Cowards" (of "Cobardes!" in de originele Spaanse versie) is een tweepersoons kaartspel waar elke speler begint met dezelfde hand van strijders met waarde 0 tot 6. Bij elk duel wordt een kaart gedekt gespeeld en omgedraaid. Wie 2 of meer punten meer heeft dan de andere wint de strijd. Is het verschil kleiner, wordt een volgende kaart gespeeld. Het leuke hierbij is dat er nog 2 andere soorten kaarten meedoen die de uitkomst van een duel kunnen beinvloeden. Een beetje bluf, een beetje dreigen en inschatten wat je tegenstander van plan is, dat is waar het hier om draait.


"Cowards" is een snel kaartspel met prachtige illustraties dat uitermate geschikt is als tussendoortje. Plezier gegarandeerd!

Dit spel werd geschonken door Tranjis Games en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.
Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 5-15 minuten

Reacties

Populaire posts