Lorenzo Il magnifico & houses of renaissance uitbreiding

Lorenzo de Medici (beter bekend als Lorenzo il Magnifico) was ten tijde van de Renaissance lid van een van de machtigste nobele families van Italië. In dit spel kruipen de spelers in de huid van de patriarch van zo'n familie. En zoals dat gaat met machtige mensen, willen ze steeds meer. Op zoek naar faam en prestige zenden de spelers hun familieleden uit naar verschillende locaties verspreid over de stad, waar ze ontwikkelingskaarten en andere nuttige spelelementen kunnen ophalen en/of inzetten.

Zoals in het echte leven zijn niet alle familieleden identiek. Aan het begin van elke ronde wordt er gedobbeld om hun waarde te bepalen. Kies dus slim wie je waar naartoe stuurt... Punten zijn er te verdienen door de inzet van de familieleden of door een goede band te onderhouden met de Kerk. 
Het spel is verdeeld in drie 'perioden' en aan het einde van elke periode krijgen degenen die niet genoeg gebeden hebben strenge straffen...


Het basisspel kan uitgebreid worden met de uitbreiding Lorenzo il Magnifico: Houses of Renaissance. Hierin heeft elk familiehoofd een speciale eigenschap, die maar door één speler kan worden benut en die aan het begin van het spel door een veiling verloot wordt. Ook bevat deze uitbreiding nieuwe ontwikkelings- en leiderkaarten, tokens om kaarten te combineren én een uitbreidingsmogelijkheid qua spelersaantal: dankzij Houses of Renaissance kan ook een vijfde speler meedingen naar de macht. 


Dit spel werd geschonken door Cranio Creations en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.
Lorenzo Il magnifico is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4 (2-5 voor de uitbreiding)
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 60 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts