Dungeon Buster

Vertrouwen is goed, niet te vertrouwen is beter. Een zegswijze die in het dagelijkse leven ook van toepassing is.  Wees op je hoede, is duidelijk de boodschap om dit te spel te winnen.


Vijf vermoeide krijgers zijn op weg naar een mysterieuze kerker. Het gerucht doet de ronde dat de kerker gevuld is met kostbare edelstenen. Maar er is een kink in de kabel: woeste monsters bewaken de edelstenen! Alleen als alle krijgers hun krachten bundelen, kunnen ze de monsters verslaan.  Een lafaard die, verblind door zijn hebzucht niet serieus deelneemt aan het gevecht leidt tot een  nederlaag, niet alleen voor de speler zelf maar ook voor de medespelers.


In Dungeon Busters spelen de spelers de rol van helden die kerkers onderzoeken en monsters verslaan op zoek naar schatten. Om een ​​monster te verslaan speelt elke speler tegelijkertijd een power-kaart met de afbeelding naar beneden en onthult vervolgens de waarden. Als twee of meer spelers dezelfde waarde spelen, worden ze allemaal genegeerd. Als de monsters de ronde winnen, moet de speler die de laagste waarde heeft gespeeld, een aantal schatten als straf teruggeven.  Enkel als de spelers erin slagen het monster te verslaan, kunnen ze de beloningen verdelen, maar de speler die de laagste waarde heeft gespeeld, mag als eerste kiezen. Aan jou de keuze : speel je een hoge kaart om zeker het gevecht te winnen of neem je een risico zodat je als eerste kan kiezen.


Dit spel werd geschonken door Mayday en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts