Hippo hopp

In dit spel nemen de spelers de rol over van de vogels die rustig zonnende nijlpaarden verlossen van de kriebelende kevers op hun huid. Al zoek je beter andere (en veiligere) oorden op als deze kolossen in beweging komen.


Hippo Hop bestaat uit 28 Hippokaarten, genummerd van 1 tot en met 8. Hiervan worden er 19 face-up in een cirkel geplaatst, de overige kaarten vormen de trekstapel. De spelers krijgen de kans om de kaartencirkel te memoriseren, waarna de kaarten worden omgedraaid. Om de beurt draaien de spelers
een kaart uit de cirkel om en verplaatsen ze de vogelpion evenveel kaarten verder (met de klok mee). Als deze pion op een omgedraaid nijlpaard belandt is de vogel veilig en krijgt de speler evenveel punten als het aantal ‘face-up’ nijlpaardkaarten dat hij/zij gepasseerd heeft.


Als de vogel op een ‘open’ nijlpaard landt neemt de speler deze als strafkaart (-2 punten in de eindafrekening) en vervangt deze in de cirkel door een kaart uit de trekstapel. In plaats van een kaart uit de cirkel te kiezen, kan de speler ook opteren om een strafkaart van een andere speler weg te spelen. Het spel eindigt als de trekstapel leeg is, de speler met de meeste punten wint.

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minutenReacties

Populaire posts