Schinderhannes: Der strafprozessJohannes Bückler, beter bekend als ‘Schinderhannes’ was een Duitse rover die in de 18/19e eeuw op verschillende plaatsen in Duitsland toesloeg. In een tijdspanne van vijf jaar zorgden hij en zijn wisselende kompanen door hun roof-en moordtochten voor angst en terreur. Tot de rust weerkeerde in 1803 en Schinderhannes onder massale belangstelling onder de guillotine belandde.

Na het basisspel ‘Schinderhannes’, waarin spelers moesten uitzoeken waar een bepaalde misdaad gepleegd werd, is er nu de uitbreiding ‘Schinderhannes, der strafprozess’, dat kadert in  het strafproces van Bückler (en 67 kompanen) op 24 oktober 1803 in Mainz.

De uitbreiding is niet op zichzelf te spelen, dus de basistaak van de spelers blijft gelijk. ‘Der strafprozess’ biedt echter door middel van informatiekaarten nieuwe tactische mogelijkheden om zo snel mogelijk in de missie te slagen en het raadsel van de misdaden van Schinderhannes op te lossen !

Dit spel werd geschonken door Clicker Spiele en kan vanaf september gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts