BiberClan

Het snelle kaartspel Beverbende is een clubfavoriet die regelmatig op de speeltafels belandt. De opvolger Beverclan zou weleens dezelfde weg kunnen opgaan. Het spel bestaat uit genummerde (0-9) beverkaarten die de trekstapel vormen. Hiernaast bezit elke speler een beverburcht waarin plaats is voor vijf beverkaarten (3 in de basislaag en 2 in de toplaag).

In zijn beurt trekt de speler de bovenste kaart (en bekijkt deze zonder ze aan de andere spelers te tonen) en speelt deze daarna uit; ofwel door de kaart in een burcht te leggen of de kaart te ruilen met een eerder gelegde kaart. Beide acties kunnen uitgevoerd worden binnen de eigen burcht, of in de burcht van een andere speler. In tegenstelling tot het basisspel (waar alle gespeelde kaarten ‘dicht’ gelegd worden) biedt Beverclan de optie om kaarten ‘dicht’ of ‘open’ te leggen.


Hoe hoger de kaarten in de burcht, hoe meer punten er te rapen vallen. Al zijn deze moeilijk houdbaar, aangezien kaarten in hoog tempo van eigenaar wisselen. Gelukkig kan je enige bescherming inbouwen: de in de toplaag gelegde kaarten beschermen de onderliggende kaarten tegen ruilen én tegen de actiekaarten die je plannen danig in de war kunnen sturen.

Beverclan is een op zichzelf staand spel, maar kan ook gecombineerd worden met Beverbende, door bepaalde bever- en actiekaarten uit het basisspel toe te voegen. Indien een speler vijf kaarten in zijn burcht heeft liggen mogen de andere spelers nog een kaart trekken. Hierna stopt het spel en wint de speler met de meeste punten (hoogste kaarten). Indien je twee of meer kaarten van dezelfde waarde in je burcht hebt liggen levert dat bonuspunten op.

Dit spel werd geschonken door amigo spiele en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Beverclan is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts