Collecto

Even rustig een balletje schieten? Nou, vergeet het maar. Om een spelletje Collecto te spelen heb je strategische kennis en een goed stel hersenen nodig. Alleen dan zal het je lukken om de meeste, van de in totaal 48 kleurrijke balletjes, aan het einde van het spel in bezit te krijgen. Want dat is het uiteindelijke doel om Collecto te kunnen winnen. Voor elke drie ballen in dezelfde kleur ontvangt de speler 1 overwinningspunt. Tel op die manier je punten en je weet wie het spel of liever gezegd deze puzzel gewonnen heeft.

De grote vraag is natuurlijk hoe kom ik in vredesnaam aan deze gekleurde balletjes? Nou heel simpel, nou ja, het lijkt simpel. De actieve speler beweegt een rij met balletjes zo ver totdat deze tegen een andere bal aanbotst. Zijn er door deze beweging ten minste twee ballen van dezelfde kleur tegen elkaar gekomen, dan neemt de speler deze ballen in zijn bezit. Let er hierbij op dat alleen volle rijen met ballen mogen bewegen. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal geschoven worden.

Je kunt je voorstellen dat met iedere draai het speelveld verandert en er weer nieuwe mogelijkheden zich aandienen. Het spel eindigt wanneer er geen zetten meer mogelijk zijn. Alle spelers tellen vervolgens hun buit en zien wie hersenkraker van HCM Kinzel het slimste aangepakt heeft.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door HCM Kinzel

Reacties

Populaire posts