Edge of Humanity

Edge of Humanity is een spel dat drijft op het deckbuilder mechanisme. En wie deckbuilder zegt, denkt al snel aan de klassieker Dominion. Edge of Humanity heeft aan dit mechanisme echter enkele interessante twists gegeven.

Het spel volgt een verhaal. Tijdens iedere ronde wordt er een nieuwe verhaalkaart omgedraaid die de spelers een stap verder brengt in het spel. Vervolgens dienen de spelers een keuze te maken uit verschillende opties die nadelig voor hen zijn.

De volgende fase brengt ons bij het bekende deckbuilding element. De speler mag een actie uitvoeren die op één van zijn vijf handkaarten staat omschreven. Sommige kaarten dienen gebouwd te worden, en hiervoor heeft men grondstof nodig die op de kaarten staan vermeld. De grondstof wordt onder de te bouwen kaart geschoven. Hierdoor wordt de hoeveelheid kaarten die een speler tot zijn beschikking heeft langzaam kleiner. Zorgvuldig plannen en kiezen is hier dus een vereiste.

Nieuwe kaarten kan men verkrijgen in de veilingfase. De kaarten die hiervoor gebruikt worden, verdwijnen ook uit het spel. Het is dus niet verstandig om drie kaarten te gebruiken om twee nieuwe kaarten te verkrijgen. Of het moet zijn dat deze kaarten wel heel interessant zijn.

De laatste fase is wederom een bekend gegeven, namelijk de opruimingsfase. Alles wordt weer aangevuld en het verhaal gaat verder.

Het basisspel voorziet in drie scenario’s en het wachten is op de nieuwe scenario’s die de uitgever al heeft aangekondigd voor dit spel.

Aantal spelers: 2-5
Speelduur: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 13 jaar

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke. 

Dit spel is geschonken door Golden Egg Games

Reacties

Populaire posts