Orbital

We schrijven het jaar 2073. De effecten van het broeikaseffect zijn overal merkbaar. De polen smelten verder en de zeespiegel blijft alsmaar stijgen. Er is maar één oplossing: kijk naar de sterren! Met de nieuwe, op triangel gebaseerde bouwstijl, zijn orbitale stations nu realiteit geworden. Je ontwerpt en bouwt je Orbital in je eigen ruimtestation en je maakt hem zo zelfvoorzienend mogelijk. Je bevolking zal huizen nodig hebben om in te kunnen wonen. Bouw boerderijen, maak tuinen etc.

De speltegels bestaan uit driehoekige tegels met daarop één van de vijf verschillende gebouwen. Spelers proberen die tegels te bemachtigen, die het beste aansluiten bij de tegels die op het centrale bord beschikbaar zijn. Afhankelijk van hun positie op het bord en de grootte van de tegels zijn deze duurder of goedkoper in aanschaf. Om een minder geschikt speelstuk over te slaan om bij een meer waardevol stuk uit te komen, dient ook betaald te worden. Niets voor niets! Het kan natuurlijk ook een strategie zijn om een minder gewild stuk te pakken en zo veel geld binnen te harken, wat anderen erop achtergelaten hebben.

Er zijn vele elementen waar je rekening mee moet houden tijdens het spelen. Krijg jij de beste gebouwen die je nodig hebt en ontwerp je het invloedrijkste station? Dan ben je winnaar geworden van Orbital. Orbital combineert het puzzelelement met het city-buildingmechanisme in een sciencefiction jasje.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 40 minuten

Dit spel is geschonken door DMZ Games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts