Codenames XXL

Codenames is niet alleen bij onze leden een immens succes; zo zijn er zijn al meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Een kleine opfrissing voor degenen die nog in de ban zijn van dit team-partyspel, waarin communicatie en elkaars denkwereld proberen te volgen de sleutel zijn tot succes (en/of hilariteit).

Het speelveld bestaat uit een raster van kaartjes (5x5) waarop telkens één begrip vermeld staat.  De teamkapiteins krijgen een overzicht waarop staat welke kaartjes (spionnen) door welk team ‘gelokaliseerd’ moeten worden, welke neutraal zijn, en welk kaartje (het zwarte ‘de moordenaar’) absoluut vermeden moet worden, of het spel stopt onmiddellijk en het andere team wint.


Zoek een, al dan niet logische, hint (een link tussen ‘jullie’ woorden) en probeer deze kaartjes te vinden voor het andere team hun woorden onthult. Maar wees niet te duidelijk, de concurrente luistert mee en trekt zijn conclusies uit jullie redeneringen ! Deze nieuwe XXL versie bevat dubbel zo grote kaartjes, wat de leesbaarheid bevordert.


Dit spel geschonken door CGE en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel kan ook gekocht worden bij Lotana.


Aantal spelers: 2 - 8
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts