Dice Settlers

Bij Dice Settlers beginnen de spelers met een eigen stukje landgoed, en handvol grondstoffen en enkele familieleden, maar vooral met een hoofd vol dromen die je wil verwezenlijken. Je start aan de reis van je leven, wel, hoop je toch. Ergens ligt de Nieuwe Wereld, vol met mogelijkheden om je dromen en wie weet je nieuwe thuis waar te maken.


Natuurlijk zijn daar ook weer jou tegenspelers, ook kolonisten van beroep met dezelfde plannen, en ook zij trekken richting de Nieuwe Wereld. Deze andere families beginnen met een identieke hoeveelheid aan grondstoffen, en ze willen net zoals jij invloed uitoefenen op die nieuwe grondgebieden. De vraag is nu wie de meest machtige familie gaat worden.


Dice Settlers is een 'civilization' spel waarbij je met behulp van dobbelstenen stilaan gaat uitbreiden, je gaat grondstoffen verzamelen en hopelijk vele gebieden controleren. Elke beurt grijpen de spelers in hun zakken met dobbelstenen, rollen en kiezen ze hun eigen acties: van het verkennen van nieuwe landen en het bouwen van het speelbord - door het verzamelen van grondstoffen en handel te drijven - tot het ontwikkelen van technologieën die nieuwe mogelijkheden bieden.  Eke speler kiest zijn eigen weg naar de overwinning. Elke keer dat je speelt, verandert het speelbord, een reeks verschillende technologieën en een breed scala aan beschikbare strategieën! Elk spel zal dus weer anders zijn.


Dit spel werd geschonken door NSKN en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dice Settlers is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts