Mr. Cabbagehead’s Garden

Elk jaar wil Vernon Cabbagehead met rust gelaten worden om zijn bekroonde moestuin voor te kunnen bereiden op de jaarlijkse Garden-club wedstrijd. Hierbij heeft hij echter last van zijn buren. Deze proberen hem, goedbedoeld, te helpen als hij even weg is. Maar ze helpen hem van de regen in de drup. Mr. Cabbage head maakt zich dan ook ernstige zorgen of hij dit jaar het felbegeerde blauwe lint wel zal winnen.

In een raster van 6 bij 3 worden groentekaarten in de tuin geplaatst. Afhankelijk van welke kaarten er geplaatst worden, kunnen de vervelende buren de zaak beïnvloeden. Spelers moeten een bewuste keuze maken waar ze hun groenten het beste kunnen planten. Zij moeten namelijk ook oog houden voor de bijen die van onschatbare waarde zijn in de tuin.

Zodra alle kaarten zijn getrokken, eindigt het spel en komt de jury langs om de tuinen te beoordelen. Er wordt niet alleen gelet op het aantal en de positie van de groenten, er is ook aandacht voor de creativiteit die aan de dag gelegd wordt. Want de tuin moet overvloedig in groenten zijn, maar ook nog eens aangenaam zijn voor het oog.

Spelers: 1-2
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Ludicreations en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts