Tag City

Persoonlijk kan ik graffiti wel waarderen. Vaak worden er fraaie kunstwerken in de straten geplaatst door graffiti artiesten. Enkele maanden later zijn ze soms dan weer even plotseling verdwenen als dat ze verschenen. Toen ik las dat de spelers in Tag City in de huid van een graffiti artiest kruipen, was ik dan ook zeer verheugd. Immers spellen die een onderdeel van de Urban Culture als thema hebben zijn dun bezaaid. Toen ik verder ging lezen, werd het enthousiasme iets minder. De spelers gaan namelijk geen kunstwerken maken, maar proberen zo snel als mogelijk hun ‘tag’ door heel de stad te plaatsen. Een onderdeel van de graffiti die ik persoonlijk niet zo kan waarderen.


Er worden een aantal dobbelstenen genomen uit de doos, gelijk het aantal spelers +1. De startspeler werpt de dobbelstenen en plaatst deze op het centrale bord. Vervolgens bepaalt hij welke vorm van de ‘tag’ er gekozen kan worden. De spelers kiezen een ‘tag’ uit, en tekenen de vorm ervan op hun persoonlijke plattegrond en geven op deze manier aan in welk deel van de stad zij reeds hun ‘tag’ hebben achtergelaten. Als alle spelers dat gedaan hebben, blijft er nog één dobbelsteen over. Alle spelers mogen nu gelijktijdig deze dobbelsteen gebruiken. Hier krijgen zij verschillende mogelijkheden. Of ze kiezen de bijbehorende vorm, of ze controleren hun Social Media, of ze gebruiken een drone om snel ergens in de stad een ‘tag’ in een bijzondere vorm achter te laten.

Punten worden gescoord door een wijk vol te ‘taggen’ of een kolom of rij te vullen met ‘tags’. Het spel eindigt als een speler al zijn drones heeft gebruikt, als alle hoge waarden bij de kolommen en rijen zijn gevuld, of als alle sociale media netwerken zijn gecontroleerd.Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 45 min
Leeftijd: vanaf 10 jaar

Dit spel werd geschonken door Runes Editions en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts