Travelin' (across Europe)Dit mooi vormgegeven kaartspel is ontwikkeld door een groep reizigers in een hostel in Boekarest, en richt zich zowel op de occasionele reiziger-speler, als op de echte spellenliefhebber.
In Travelin' krijgen de spelers acht handkaarten, en proberen hiermee door Europa te reizen en om ter eerst vijf landen te bezoeken. Dit door landen uit je hand uit te spelen (je vertrekpositie) en van daar verder te reizen door het inzetten van bus, trein of vliegtuigkaarten. Uiteraard moet de geografie gerespecteerd worden; centrale landen met veel makkelijk bereikbare buurlanden leveren minder punten op dan het geïsoleerde Malta.  


Een beurt bestaat uit één of twee kaarten bijnemen (en op het einde van de beurt een handkaart weggooien) en acties uitvoeren (dit kan je reisplannen bevorderen, of je tegenstanders blokkeren). Fervente reizigers herkennen de actie-omschrijvingen vast wel: van voedselvergiftigingen tot louche taxichauffeurs. Een buitenlands daguitstapje of de annexatie van een ander land leveren extra punten op. De eerste speler die vijf landen doorkruist wint het spel !

Dit spel werd geschonken door Mind fitness games en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers: 2 - 5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 20 tot 50 minuten


Reacties

Populaire posts