Dos

UNO heeft eindelijk een opvolger gekregen met DOS. Net als in de klassieker die bijna iedereen wel eens gespeeld heeft, is het in DOS de bedoeling om zo snel als mogelijk van je kaarten af te geraken.

In het begin van een ronde liggen er twee kaarten open. Het is de bedoeling dat een speler een getal dat open op tafel ligt, match met 1 of 2 kaarten uit zijn hand. Een zes kan dus op een zes gespeeld worden. Of met twee kaarten, bv 2 keer een 3 of een 4 en een 2. Het maakt niet uit of de kleur al dan niet overeenkomt. Maar als de kleur wel overeenkomt, dan verdiend de speler een bonus. Als een speler met een kaart het juiste getal en de kleur speelt, dan mag hij een extra kaart open op tafel spelen. Er liggen dus nu drie kaarten open op tafel. Als een speler met twee kaarten het juiste getal en de juiste kleur speelt, dan mag hij ook een extra kaart open op tafel spelen. Bovendien moeten de overige spelers dan een extra kaart op hand nemen.

Als een speler nog twee kaarten op hand heeft, dan roept hij DOS. De speler die als eerste alle kaarten weet te spelen, wint het spel.


Spelers: 2-4
Leeftijd: 6+
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is geschonken door Mattel en kan vanaf augustus gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts