Hexe, Tier … wer fehlt denn hier?

Dit spel draait om diertjes spotten. Elk spel bestaat uit 3 rondes waarin de spelers dieren moeten zoeken op de kaarten voor hen. De speler met het meeste kaarten op het einde van de derde ronde, wint het spel.

Elke speler krijgt een gelijk aantal kaarten. Alle kaarten worden met de tekening open voor de speler gelegd. De eerste speler gooit met de dobbelstenen. Dan moeten alle spelers op hun eigen kaarten de twee dieren zoeken die op de dobbelstenen afgebeeld staan. Alle kaarten met deze twee dieren worden omgedraaid (de tekening is dus niet meer zichtbaar). Indien er hetzelfde dier op beide dobbelstenen staat, dan moet het dier maar één keer zichtbaar zijn op de kaart.

De speler die het eerst al zijn kaarten omgedraaid heeft, krijgt alle kaarten van de andere spelers die nog openliggen. Dan worden alle kaarten terug opengedraaid (ook de kaarten die er net zijn bijgekomen van de andere spelers) en dan begint de volgende ronde van het spel.

Een leuk spel waarbij je goed moet opletten. Het leuke is dat het geen wedstrijd is zodat de spelers hun kaarten op eigen tempo kunnen omdraaien.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten

Dit spel is geschonken door Amigo en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts