Traffic jam
Een fenomeen dat we in huidige tijden al even niet meer kennen : file ! In Zoo City, waar de bewoners allemaal tegelijk op weekendtrip willen kunnen ze er wel van meespreken. Vandaar de opdracht in Traffic Jam: kies je vervoermiddel slim, beweeg je vlot door het verkeer en beloon een succesvolle trip met gelukspunten.

Vertrekken kan in drie ‘tijdsslots’(ochtend, middag of nacht), waarin er telkens maar evenveel vrije plaatsen op de weg zijn als er spelers zijn. Is deze limiet bereikt, vormt zich een file. Een goede planning is dus cruciaal, al duiken er net al in het echt ook ‘last-minute beslissers’op die zich onaangekondigd ook in het verkeer storten.


Kies ook je vervoersmiddel wijs: een grote auto biedt meer comfort maar belandt sneller in de file. Een ijscokar droomt van file, want dat brengt winst op. En ook de (dierlijke) bestuurders spelen een rol: zo kunnen bv. een muis en een kat niet zonder gevolgen in dezelfde file blijven staan… Het spel eindigt na drie weekendtrips (heen- en terug), de speler met de meeste gelukspunten wint.

Dit spel werd geschonken door Zacatrus en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
Zacatrus Logo - BrainSINS - Smart ECommerce
Aantal spelers: 3 - 8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts