MournequestVoor dit spel katapulteren we onszelf even terug naar het jaar 1847, het jaar waarin Jack Turner 11 jaar wordt. Het is vandaag die verschrikkelijke dag dat zijn vader verloren is op zee, en ondanks dat overgrootmoeder Tess er nog hoop op heeft, weet Jack wel dat geen enkele hoeveelheid magie in de wereld zijn vader kan terug brengen ... maar hij gaat het toch proberen.
In een vlaag van woede zet Jack een serie van gebeurtenissen in gang die hem door het koninkrijk van Mourne brengen, en dat is een koninkrijk dat voor de helft echt is, en voor de helft verzonnen. In dat verzonnen deel leven fantastische wezens die Jack onderweg zal tegenkomen, zoals een soort van Elf die wel 437 jaar oud is en alleen leeft in een oud herenhuis boven op een boom die zelf ook op een boom groeit.
Jack komt al snel te weten dat zijn geknoei met de vergeten magie van Mourne iets wakker heeft gemaakt diep in het hart van de bergen. Er is een oude muur en die gaat helemaal rondom het koninkrijk, een muur die er al eeuwenlang staat, maar het slechte binnen die muur heeft nu een plan om te ontsnappen. De Nachtmerries, de grootste terreur uit de diepste hoeken van het koninkrijk, worden wakker gemaakt. Hun enige doel is om die muur neer te halen en het slechte vrij te laten.

Mournequest is een bordspel gebaseerd op de roman MourneQuest van de Ierse auteur Garry McElherron, waarin de spelers zullen samenwerken. Jij en je kompanen zullen moeten vechten om de Nachtmerries te verjagen en het koninkrijk te redden. Terwijl ze op hun doel afstevenen, vergaren ze extra krachten vanuit het land met graniet, struiken, vlas en goud. Samen staan de spelers voor een episch gevecht met als doel de Nachtmerries te stoppen en het koninkrijk te redden.

Dit spel werd geschonken door Backspindle Games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.
Mournequest Deluxe is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 minuten


Reacties

Populaire posts