Quartermaster General: WW2 (2nd edition)

Quartermaster General: WW2 verscheen in 2014 als eerste in een serie spellen. In 2019 verscheen de tweede editie van dit spel. Deze editie is gestroomlijnder en gebalanceerder dan het origineel, en er zijn wat kleine foutjes uitgehaald.

Ook oogt deze nieuwe editie een stuk frisser dan het origineel doordat er heldere kleuren worden gebruikt. De speelstukken zien er ook een stuk strakker uit in deze versie, al zullen velen dit wellicht geen echte vooruitgang vinden, omdat ze net iets kleiner zijn geworden en daardoor net iets lastiger zijn beet te pakken.

Wat ook een enorme vooruitgang is in deze versie is het feit dat het spel niet meer overspoeld wordt door onbruikbare kaarten. In de 1e editie waren veel kaarten simpelweg niet de moeite waard om te spelen. Vaak waren 1 of 2 kaarten op hand bruikbaar, en was het al snel duidelijk wat je diende te spelen. In de 2e editie is dit allemaal veranderd. Veel zwakkere kaarten zijn gepolijst waardoor ze een nieuw scala aan mogelijke strategie├źn openen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de kaarten: Abundant Resources, Volksturm en Flying Fortresses. Deze kunnen nu een grote impact hebben op de rest van het spel en kunnen zodoende een interessante optie zijn om deze al dan niet te spelen. Als je nu een kaart verliest, dan is het ook pijnlijk. Dit alles leidt tot meer zinvolle beslissingen.

De nieuwe Axis-kaarten voor economische oorlogsvoering kunnen dodelijk zijn als deze op verschillende locaties marines hebben gebouwd. Dit bevorderd de economische oorlogsvoering en voegt een nieuwe manier toe aan het spel om Europa te verdedigen.

De tweede editie van Quatermaster General: WW2 is gemakkelijker om uit te leggen aan nieuwe spelers. Zijn zullen dan ook snel mee kunnen spelen. Echter om het goed onder de knie te krijgen, zullen vele potjes gespeeld dienen te worden. Eenieder die van dit soort spellen houdt, zal van deze nieuwe uitvoering smullen.

Quartermaster General: WW2 (2nd Edition) is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 90 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Ares

Reacties

Populaire posts