KaZock


Veel van Reiner Knizia's spellen zijn gebaseerd op het inschatten van waarschijnlijkheid en het incalculeren van risico's. Het belangrijkste gereedschap wat daarbij wordt gebruikt is geluk. Deze mix zorgt vaak voor een leuke spanning tijdens het spelen van een spel. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het overbekende Regenwormen, waarop dit spel duidelijk is gebaseerd.

Afhankelijk van het aantal spelers wordt een bepaald aantal wortels in het midden op tafel gelegd. De speler die aan de beurt is, werpt de drie dobbelstenen. Indien hij niet helemaal tevreden is met het resultaat dat voor hem op tafel ligt, kan hij ervoor kiezen om één of meerdere dobbelstenen opnieuw te werpen. In totaal mag hij drie keer de dobbelstenen werpen. Vervolgens worden de dobbelstenen afgehandeld. Dit gebeurt volgens een voorgeschreven volgorde.

Toont de dobbelsteen:

  • een 1 dan neemt hij 1 wortel uit het midden van de tafel
  • een 2 dan neemt hij 2 wortels uit het midden van de tafel
  • 1 wortel, dan krijgt de speler 1 wortel van de speler rechts van hem
  • 2 wortels, dan krijgt de speler 2 wortels van de speler rechts van hem
  • 1 wortel met pijltjes, dan krijgt de speler 1 wortel van een speler naar keuze
  • 2 wortels met een kruis erdoorheen, dan geeft de speler 2 wortels aan een speler naar keuze
Als aan het einde van een beurt alle wortels in het midden van de tafel op zijn, dan is het spel afgelopen. De spelers tellen nu al hun verzamelde wortels bij elkaar op. De speler die de meeste wortels heeft weten te vergaren gedurende het spel, mag zich de winnaar van KaZock noemen. 

Dit is een ideaal spel voor eenieder die de tijd op wil vullen tot alle medespelers zijn gearriveerd, maar waarvoor een spel als het eerder genoemde Regenwormen toch net niet luchtig genoeg is. Want als er één ding is wat zeker is, dan is het wel dat je geen peentjes zult zweten tijdens het spelen van een rondje KaZock.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door Piatnik en is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts