Space Maze


Enkele van jullie herkennen misschien nog de demo die Michel Baudoin enkele maanden
geleden heeft gegeven in onze spellenclub.
Voor de mensen die het gemist hebben, hebben we goed nieuws.
Na de beurs in Essen kunnen jullie allen dit spel uitproberen.

Space Maze trok meteen al onze aandacht, alleen al door de grappige aliens.

Hier een korte omschrijving van het spel :
Space Maze is een eurogame met het thema aliens.
In het spel heeft iedere speler de controle over zijn eigen soort aliens. Het doel van het spel is om een hoed van zilverfolie op te halen uit het doolhof en terug te brengen naar je UFO.
De spelers racen tegen elkaar om de eerste te zijn die het ding naar zijn basis kan brengen. Wanneer iemand de hoed in bezit heeft gaat de rest er natuurlijk achteraan.

Het doolhof bestaat uit vierkante kamers met aan elke zijde een primair gekleurde doorgang (rood, geel of blauw), aangrenzende doorgangen vormen een mix van 2 primaire kleuren waardoor de passage een secundaire kleur wordt. De aliens waarmee je speelt bestaan uit deze secundaire kleuren, elke speler heeft 3 aliens: 1 groene, 1 oranje en 1 paarse. Aliens kunnen alleen van de ene naar de andere kamer wanneer de kleurencombinatie van de doorgangen hetzelde is als hun eigen kleur.

Tijdens het spelen zullen de spelers constant het doolhof moeten veranderen om de juiste combinaties te vormen en zo verder te komen. Doordat iedereen steeds dichter bij elkaar komt, gaan de spelers elkaar uiteindelijk in de weg zitten en het doolhof veranderen op een manier waar de ander helemaal niet blij mee is. Zeker niet als je hem daarmee belet om de hoed te pakken!
Dit is een spel waarbij je een geweldig plan kunt maken, maar daarna hopeloos moet toekijken hoe een tegenspeler alles weer verpest (wat dan weer voor veel plezier zorgt bij de andere spelers). Meestal is het beter om je kansen te spreiden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon door het midden stormen en hopen op een goede afloop;)


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts