Burg Drachengold

O jee, prinses Bella is ontvoerd en ze is opgesloten in het drakenkasteel. De dappere ridders zetten koers richting dit kasteel om de prinses te bevrijden. Maar moed alleen is niet voldoende. Vaardigheden en intelligentie is ook nodig voor deze reddingsmissie. Enkel de speler die de ridders veilig in het kasteel kan krijgen, en die het snelste is om een moeilijke opdracht te volbrengen, zal de prinses redden en haar hart veroveren.

De spelers gebruiken een katapult om hun ridders 1 voor 1 richting kasteel te lanceren. Het kasteel zal opgebouwd worden door de speldoos, waarin 4 kamers zijn. 3 daarvan hebben een joker, een tovenaar en een draak. De 4e kamer is leeg.
Elke ridder heeft op 1 zijde een hoofdletter of een getal. Afhankelijk van in welke kamer de ridder terecht komt, moeten de spelers een bepaalde taak uitvoeren: de 2 getallen optellen, een woord zeggen dat met die letter begint, of enkel de letter of getal noemen, de draak vastgrabbelen vanuit de toren, of hardop roepen : "lang leve koning Fex". De speler die dit eerst kan doen wint een riddertegel, en de eerste die er zo 4 kan verzamelen wint het spel.

Burg Drachengold bevat meer dan 6 spelvarianten die apart of gecombineerd kunnen gespeeld worden.

Dit spel werd geschonken door Haba en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar


Reacties

Populaire posts