Bang!

Jullie kennen misschien dit spel al geruime tijd. Ondertussen is er al een 4de editie van verschenen. Dat wil toch al iets zeggen, hoe populair dit spel is.

Probeer te weten te komen wie de Deputy is, die zich wil opofferen voor de Sheriff. En wie is een genadeloze Outlaw, die net probeert om de Sheriff naar het hiernamaals te sturen ? Wil je dit te weten komen, speel dan zeker dit leuke partyspel !

Elke speler krijgt een willekeurig karakterkaart. Onder deze kaarten bevinden zich 1 Sheriff, 3 Outlaws, 2 Deputies en 1 Renegade. Deze kaart blijft geheim voor de andere spelers, behalve die van de Sheriff. De bedoeling is dat de Sheriff en tot 2 Deputies de Renegade en de Outlaws moeten vermoorden om te winnen. De taak van de Outlaws is het omleggen van de Sheriff, maar zij kunnen nog eens extra scoren door mekaar koud te maken. De eenzame Renegade poogt als laatste levende over te blijven.

Elke speler krijgt ook een random karakter dat open op de tafel ligt. Het aantal kogeltjes in de rechterbovenhoek bepaald het aantal schoten dat er nodig is om hem te vermoorden. Elk karakter heeft een speciale eigenschap, bijvoorbeeld Lucky Duke mag 2 kaarten ipv 1 kaart trekken, en mag dan kiezen welke van de 2 hij gebruikt.

Een speelbeurt bestaat uit 3 dingen:
1. Trek 2 kaarten
2. Speel een bepaald aantal kaarten
3. Verwijder kaarten die je te veel op hand hebt.

Er zijn 22 verschillende kaarten waarvan 17 een blauwe boord hebben. Deze willen zeggen dat deze kaart in het spel blijft tot dat deze weggaat. Alle andere kaarten gaan onmiddellijk weg na het uitspelen. Daarnaast zijn er nog 25 BANG! kaarten, die gebruikt worden om op de medespelers te schieten. Rekening houdend met het feit dat uw doelwit binnen bereik is, kan een schotwond enkel voorkomen worden door 1 van de 12 Missed! kaarten.

Elke speler krijgt een Colt 45 met een bereik van 1 speler ver, maar betere wapens zijn tot uwer beschikking.

Aantal spelers: 4-7
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speeltijd : 30 minuten


Reacties

Populaire posts