Coney Island

Een eigen pretpark bouwen ... velen dromen ervan. In Coney Island moet er nog veel gebeuren om het grootste en mooiste park van de wereld te worden. De spelers hebben een klein inkomen, dat net voldoende zou zijn om een paar artiesten in te huren in het nu nog lege pretpark. Zodra je meer geld gaat verdienen, kan je jezelf al iets meer permitteren : de politie kan al iets meer door de vingers zien, je kan werkvolk inhuren of je kan zelfs een PR-dame in dienst nemen.

Om Coney Island klaar te zetten, neemt elke speler 2 geldtegels, een willekeurige materiaal tegel en een spelersbord. In het begin van de beurt krijgen de spelers een inkomen. Dat is aan het begin van het spel voor iedereen 1 overwinningspunt, 1 geld en 1 random getrokken gebouw materiaal. Later in het spel kan de speler artiesttegels verwijderen om zo overwinningspunten, geld en materiaal open te leggen. De speler mag dan 1 tot 3 basisakties en tot 5 speciale akties uitvoeren.

* Plaats een gebouw tegel.
* Plaats een artiest tegel.
* Plaats een grote attraktie.

Door 2 geld te spenderen, kan een speler 1 van de 5 karaktertegels verkrijgen. Elk karakter zal een speciale aktie oplveren dat de speler elke beurt kan gebruiken, zoals geld ruilen voor overwinningspunten etc ...

Zodra een speler 60 punten heeft nadat iedereen evenveel beurten heeft gespeeld, is het spel gedaan.
Degene met de meeste punten na de eindtelling is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Argentum Verlag en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speeltijd: 60 min.Reacties

Populaire posts