Terra Evolution

Terra Evolution is nog eens een spel met een uniek thema. Tijdens het spelen bouw je je kaartendeck uit, tesamen met een wereld waar diersoorten evolueren, rampen en ziektes ondergaan, en misschien wel uitsterven. Bouw je wereld continent per continent op, die stilaan uit de oerzeeën ontstaan, en verover ze dan met je stilaan evoluerende dieren.

Het spel is gemakkelijk aan te leren, maar heeft toch een strategische en tactische diepgang, wat dit spel tot een uitdaging maakt, leuk en verslavend. Het spel heeft ook een erg hoge herspeelbaarheidsfactor.

Ook al is dit een deck-building spel, in de stijl van dominion, toch heeft het een sterke en spannende interaktie tussen de verschillende spelers. Probeer je tegenstanders te verslaan door een ultieme kaartendeck samen te stellen, door de beste populatie/grondstof  management, de juiste timing van rampen uit te spelen, en talloze strategische en tactische keuzes te maken.  Probeer je ras te beschermen tegen uitroeïng, terwijl je tegenstander ijstijden, vulkanen, asteroide inslagen en andere rampen op je los laat. Zij willen ook als enige hun ras op deze planeet laten rondhuppelen.

Terra Evolution is een opgekuiste en verbeterde versie van het print-en-speel spel Evolution Earth: Cataclysm.

Dit spel werd geschonken door Mindwarrior Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Speeltijd: 45 minuten
Aantal spelers: 2- 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts