Funny firends duo

Beleduc kennen we van de kwaliteitsvolle houten spellen voor de allerkleinsten. Met deze Funny Friends Duo mogen we weer zulk spel aan onze collectie toevoegen.

Vroeger (in de jaren 90) was dit spel ook wel gekend onder de naam Bear Buddies, maar deze versie heeft allerlei soorten dieren in plaats van enkel beren. Het is een leerrijk spel voor kinderen die kleuren leren onderscheiden. Je vormt een cirkel met de 8 dieren in 4 verschillende kleuren, met hun rug naar het midden van de cirkel. Dieren met dezelfde kleur staan tegenover mekaar.


Jou doel is om bloemetjes te verzamelen door de dieren met dezelfde kleur naar mekaar te laten kijken. Om een die om te draaien, zal je moeten dobbelen met 2 dobbelstenen die dan de kleur aangeven van de dieren die je mag omdraaien. De eerste speler die 5 bloemetjes weet te verzamelen is de winnaar.

Funny Friends Duo is een eenvoudig kinderspelletje met weinig spelregels. Het is een leuk spel om kleine kinderen vertrouwd te maken met het spelen van gezelschapsspellen. Bovendien is het een fijne manier om kleur- en vormherkenning te stimuleren bij kinderen.

Dit spel werd geschonken door Beleduc en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers :  2-4
Leeftijd : vanaf 3 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts